ABOUT |  PRESS  |  CONTACT                                                                                                                                   

August 3, 2016

TRAVEL JOURNAL + OUTFIT: OLD TOWN BUDVA

18 comments:
 
 
  Nezaobilazno mesto prilikom posete Rivijeri je Stari grad Budva, jedan od najstarijih urbanih centara na Jadranu, star preko 2.500 godina. Podignut je na malom ostrvu koje je peščanom prevlakom bilo spojeno sa kopnom i vremenom preraslo u poluostrvo. Na ovom kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj trag. Stari grad čini jedinstvenu arhitektonsku i urbanističku celinu koja privlači turiste tokom cele godine. Opasan je srednjevekovnim bedemima, sa tvrđavama, kulama i kapijama. Unutar zidina prepliću se uske ulice i mali trgovi, uz koje se ređaju kafići, restorani, galerije, suvenirnice, butici i sl. Tokom letnjih meseci Stari grad postaje Grad teatar gde se održavaju predstave, koncerti, izložbe i pesničke večeri, što ovom starom primorskom gradu daje poseban šarm. Dakle, pored prelepih pejzaža, sunca, mora, plaža, palmi i oleandera, ono što nas je privuklo Budvi jeste i njena istorija i kulturni sadržaji. Uživali smo u šetnjama Starim gradom, i svaki put otkrivali neke nove zanimljive kutke. Neke smo uspeli zabeležiti na fotografijama, neke druge je pak bilo nemoguće "uhvatiti" zbog velikih gužvi, koje su pak apsolutno razumljive. Što se tiče fashion momenta ove priče, pred vama je jedan od meni omiljenih "morskih" outfita, u čijoj je glavnoj ulozi plavo-bela maxi haljina cvetnog desena, a pristigla sa sajta DRESSLINK. Uživajte u fotografijama!

dress: DRESSLINK // bag: DRESSLINK // sunglasses: EMBLEM EYEWEAR 
watch: DANIEL WELLINGTON // necklace: BANGGOOD


U slučaju da ste propustili neki od prethodnih postova na blogu...

http://www.dare-2-wear.com/2016/08/shopping-zaful-two-piece-outfits.htmlhttp://www.dare-2-wear.com/2016/08/travel-journal-postcards-from-budva.html


18 comments:

 1. Wow what a scenic restaurant, picture perfect.
  You look gorgeous in that maxi dress.

  (◕‿◕✿) EmoteraGoddess.com | Instagram | Bloglovin

  ReplyDelete
  Replies
  1. It's not a restaurant, it's an old part of the city Budva. But there are amazing restaurants there, as well. Thanks for stopping by!

   Delete
 2. Lovely post dear! You look so pretty!!!Have a great day! xx

  ReplyDelete
 3. Ja sam prosto oduševljena fotigrafijama! Bila sam mnogo puta u Crnoj Gori, ali i u Budvi i mnogo mi je žao što još uvek nisam posetila stari grad. Izgleda božanstveno, kao iz bajke. Inače, outfit je vrhunski i haljina je predivna. Bravo! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zaista je božanstveno! Prvi put sam sada bila u Budvi i to je bilo nešto što sam prvo morala videti pa tek onda na plažu. Hvala puno na komentaru! :)

   Delete
 4. Stunning photos! Gorgeous dress!
  xoxo Alex

  ReplyDelete
 5. Haljina je predivna, a mesto je zaista savrseno :))

  ReplyDelete

 
.. |