ABOUT |  PRESS  |  CONTACT                                                                                                                                   

September 5, 2016

MAKEUP CORNER: GOLDEN ROSE CORRECT & CONCEAL PALETE

18 comments:
 
   Nedavno su me saradnici iz Danijela Commerce-a obradovali paketom noviteta koje je Golden Rose pripremio za ovu jesen. Među novim proizvodima našle su se i dve palete korektora o kojima danas sa vama delim svoje utiske. U pitanju su Camouflage Cream i Concealer Cream palete. Prva paleta služi neutralisanju nepravilnosti i nedostataka kroz boje, te sadrži: žutu, zelenu, ljubičastu i narandžastu. Druga paleta služi za neutralisanje nejednakosti i prosvetljivanje regija lica.


  Dolaze u crnom, mat kartonskom pakovanju sa prorezima, a na poleđini kutijice kao i same palete naćićete sve informacije o proizvodu, kako se koristi, zatim nazive nijansi i u slučaju kamuflažne palete za šta se svaka od nijansi, odnosno boja koristi. Svaka paleta sadrži po 6 nijansi od po 2gr proizvoda. Cena paleta je 699 dinara. Kada sam podelila njihovu fotografiju i najavila recenziju na društvenim mrežama dosta vas je pokazalo interesovanje ali i nestrpljenje da pročita moje mišljenje o ovim paletama a pre svega o ovoj prvoj, odnosno kamuflažnoj paleti. Stoga, krećemo upravo od nje.

    
  CORRECT & CONCEAL Camouflage Cream Palette pruža rešenje za gotovo sve nedostatke i nepravilnosti lica kakvi su crvenilo, žućkasti, ljubičasti i plavičasti podtonovi, odnosno tamni podočnjaci i mrlje.  Paleta se sastoji od jednog kremastog korektora - skin tone - koji neutrališe opšte nepravilnosti i pet, takođe kremastih boja, od kojih svaka neutrališe određeni nedostatak. Salmon pink (boja lososa) neutrališe žute podtonove i vraća sjaj koži. Žuti korektor neutrališe ljubičaste podtonove, odnosno prekriva tamne kolutove oko očiju ili podočnjake. Zeleni korektor se koristi da bi prikrio crvenilo, bubuljice i sl. Ljubičasti korektor neutrališe žućkaste podtonove. Možete ga koristiti ukoliko imate žućkaste, braonkaste ili sive podočnjake. I narandžasti korektor se koristi kada su problematični delovi plavog, modrog ili ljubičastog tona, odnosno za prekrivanje tamnih kolutova ili ukoliko imate izražene vene na licu. Preporuka je da se koriste pre nanošenja baze, mada mnogo šminkera danas to čini pak nakon nanošenja pudera, u slučaju da on ne prekrije sve nepravilnosti. Što se samog proizvoda tiče, tekstura i pigmentacija korektora je odlična. Kada je pokrivna moć u pitanju, ne mogu vam sa sigurnošću tvrditi efektnost kod većih nedostataka s obzirom da ja nemam neke velike probleme kada je u pitanju boja tena, nemam izražene i tamne podočnjake i sl. U tom smislu, savetujem vam da pre kupovine još malo istražite, pročitate i uporedite utiske drugih blogera koji imaju slične nepravilnosti kao vi. Tekstura i pigmentacija obećavaju dobar efekat i kod većih nedostataka, no opet, ja vam to ne mogu potvrditi. Što se mog ličnog iskustva sa ovim korektorima tiče, npr. zeleni mi se pokazao odličnim za prekrivanje bubuljica. Podočnjaci mi u uglovima imaju blag ljubičasti podton i tu se žuti korektor takođe dobro pokazao. Isto tako se i skin tone dobro pokazao kod podočnjaka, lepo je ublažio i prosvetlio podočnjake i dao im svežiji izgled.


* * *

  
 CORRECT & CONCEAL Concealer Cream Palette dolazi u dve varijante, 01 i 02. 01, koju sam ja dobila, je light to medium, sadrži svetle nijanse korektora i namenjena je za svetlije tonove kože, služi za pokrivanje podočnjaka i posvetljivanje željenih regija lica.  Paleta 02 je medium to dark, sadrži tamnije nijanse korektora te je namenjena za tamnije tonove kože, ili se pak može koristiti za konturisanje. Concealer Cream Palette 01 sadrži jedan puder za setovanje, četiri različite svetle nijanse pudera i jednu tamniju. Odlično je to što paleta sadrži puder za setovanje jer je često potreban radi setovanja korektora. Setting powder je puder u kamenu i sadrži zaštitni faktor SPF 20. Prvi korektor je ivory (concelear), blaga bež nijnsa rozikastog podtona. Odlična je za posvetljivanje ispod očiju, čela, nosa i brade. Sledeća nijansa je neutral (concealer), dakle neutralna boja koja se stapa sa bojom kože. Zatim light beige (corrector), svetla bež nijansa, takođe odlična za posvetljivanje. Sledeća je light bisque (corrector), savršena za pokrivanje podočnjaka. I poslednja nijansa je najtamnija nijansa u paleti, medium (corrector), braon nijansa koja se može koristiti i za konturisanje. Da vas ne bi zbunilo zašto ispod određenih nijansi piše concealer a ispod drugih corrector, GR na poleđini palete daje i uputstvo za korišćenje. Naime corrector se koristi za korigovanje boje i posvetljivanje podtonova kože lica, a concealer za prekrivanje podočnjaka i različitih nepravilnosti na licu. Setuju se puderom koji se nalazi u paleti radi dužeg trajanja na licu. Najbolje je naneti ih prstima mada se lako blendaju i četkom. Reč je o korektorima srednje do potpune pokrivne moći, međutim tekstura im je takva da nije previše gusta tako da nisu teški na licu. Može se desiti da se i nakon setovanja malo uvuku u borice i fine linije oko očiju, no to je uvlačenje minimalno. Generalno sam zadovoljna ovom paleticom. Najviše mi odgovaraju nijanse ivory (concelear) i light beige (corrector) i sam puder za setovanje je odličan.


Da li ste već nabavile neku od ovih paleta i kakvi su vaši utisci?
U narednim danima sa vama delim utiske i o ostalim GR novitetima za ovo jesen. 
Ima tu svega i svačega :)
Pratite me na društvenim mrežama kako bi ste bili u toku sa novim postovima. 


Za sve informacije posetite zvaničnu facebook stranicu Golden Rose Srbija 
i zvanični sajt uvoznka http://www.danijela-commerce.com/
*Proizvode iz ovog posta dobila sam od uvoznika, 
ali to ne utiče na objektivnost mojih recenzija.

Pozdrav do narednog posta,


18 comments:

 1. Divan post,draga!Meni se proizvodi dopadaju,verujem da su odlični! <3

  anastasjastyles.blogspot.ba <------------ novi post

  ReplyDelete
 2. Zaista prekrasno izgledaju.
  Imam Catrice paletice na ovu temu, ali bih voljela probati i ove. ☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Videla sam tu Catrice, nisam je probala.
   Svakako preporucujem da isprobas ove :)

   Delete
 3. Paletice izgledaju fenomenalno, svakako mi treba jedna ovakva paletica u kolekciji

  http://maggieblogspot.blogspot.hr/2016/09/nastydress-wishlist.html?m=1

  ReplyDelete
 4. Lovely post dear!Have a great week! xx

  ReplyDelete
 5. I hadn't heard of this product before. Thanks for sharing :)

  xo Azu

  www.raven-locks.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. How awesome! I love that there are so many different correctors in one easy to use palette!
  the-creationofbeauty.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, that's the best thing about them plus they are really good :)

   Delete
 7. Both the pallets look very promising
  Keep in touch
  www.beingbeauutifulandpretty.com
  www.indianbeautydiary.com

  ReplyDelete
 8. Palete nisam probala ali su ti fotke odlične! :)

  ReplyDelete

 
.. |