ABOUT |  PRESS  |  CONTACT                                                                                                                                   

March 15, 2017

EVENT: 6th BLOGOBIRTHDAY WITH MY GIRLS

15 comments:
 

  Na današnji dan pre šest godina ispisana je prva stranica online kutka Dare 2 Wear. Kako je sve počelo? Najpre sam imala blog na tumblr-u koji mi je bio neka vrsta drive-a za skladištenje modne inspiracije. U kompjuteru su sve te fotografije, ilustracije i ostalo bile raštrkane po folderima, na različitim hard diskovima, a ovde je nekako bilo lakše držati sve na jednom mestu. Zapravo i pre toga mi je bilo zanimljivo da sa svojim online prijateljima, na MySpace-u, a onda i na Facebook-u delim svoje  odevne kombinacije i ono što me inspriše. Svakako, tada nisam mogla ni da pretpostavim da će mi nekoliko godina kasnije to postati neka vrsta posla. Putem tumblr-a sam otkrila fenomen modnog blogovanja, te počela da pratim neke inostrane blogerke čiji mi je stil bio blizak. Zatim su se modni blogovi pojavili i kod nas, i te 2011. kada sam odlučila da pokrenem svoj blog, bilo je  svega desetak domaćih modnih blogova. Blogger kao platforma je pružao više mogućnosti za izražavanje, da osim smisla za modu pokažete i neke „novinarske“ veštine, da se povežete sa drugim blogerima i zajedno diskutujete o stvarima koje vas inspirišu kada je moda u pitanju. 
  Bez previše razmišljanja i očekivanja, marta 2011. nastaje blog pod imenom Dare 2 Wear, prvi a i danas jedan od retkih alternativnih modnih blogova u Srbiji. Blog je u svom nastanku zamišljen kao neka vrsta vodiča kroz stilove i trendove.  Kroz ideje za njihovo kombinovanje nastojala sam da čitaoce bloga inspirišem i na neki način izazovem da iste, na svoj način, uključe u svoj stil odevanja (otuda i naziv bloga). Kasnije sam počela da objavljujem i svoje odevne kombinacije, te je lični stil uzeo primat na blogu, ali je namera ostala ista, da čitaocima pružim inspiraciju da eksperimentišu sa svojim stilom i budu drugačiji. Vremenom se sadržaj bloga širio i danas se osim modnim, Dare 2 Wear bavi i beauty, shopping i lifestyle temama. Danas je Dare 2 Wear nešto između bloga i magazina - blogzine koji okuplja i nekoliko saradnika. 
  Ono što mi je blogovanje pre svega omogućilo jeste da upoznam sjajne ljude, ne samo iz sveta mode već i drugih sfera, saradnje sa inostranim i domaćim brendovima, dizajnerima, online prodavnicama, kao i intervjuje i članke za modne časopise i portale. Konačno, blog mi je doneo i neku vrstu materijalne satisfakcije u vidu sponzorisanih stvari i nešto novca što svakako dobro dođe s obzirom na ekonomske prilike u Srbiji i na to da se teško dolazi do posla, posebno onog u struci. Tako je nešto što je počelo kao hobi, za mene postalo neka vrsta posla, posla u kom istrajavam već šest godina. To naravno ne bi bilo moguće da nije vas čitaoca, koji pratite i podržavate moj rad. Iskoristiću ovu priliku da vam od srca zahvalim na svim lepim rečima podrške. Zahvaljujem se i svojim saradnicima koji svojim trudom doprinose da D2W bude kvalitetnije i zanimljivije online mesto. 
 Ovaj blogo-jubilej, na koji sam veoma ponosna, proslavila sam koji dan ranije u društvu svojih saradnica: Stefanije, koja na blogu sa vama deli interesantne makeup look-ove i preukusne recepte, i Ane, koja je tu da preporuči sjajne knjige i ostvarenja sa velikog platna koja ne smete propustiti da pogledate. Zatim, tu su i dve divne devojke koje ne bih upoznala da nije ovog bloga. To su, verujem svima poznata šminkerka i beauty blogerka Ilona sa bloga By Ilona i Tijana, fotograf, novinar i autor bajkerskog bloga Underhelmet. U nastavku posta sa vama delim fotografije ovog mini event-a.

photo: Tijana Hrčak & me

15 comments:

 1. Srećan šesti blogorođendan. :D Fotke su super, vi ste predivne! ♥

  ReplyDelete
 2. Čak šesti blogorođendan! Vau, čestitam draga! Tvoj uspjeh za ovih 6 godina je stvarno nevjerovatan i čestitam ti na svemu što si postigla! Inače, izgledate predivno, xoxo

  http://lifella2.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Provod je bio lep, a slicice su odlicne :))

  ReplyDelete
 4. Свака част Каћо!
  5ra.

  ReplyDelete
 5. Честитам! И на крају обавезно... мачка... ;)

  ReplyDelete

 
.. |