ABOUT |  PRESS  |  CONTACT                                                                                                                                   

July 13, 2017

NOVA VICHY SLOW ÂGE DNEVNA KREMA // RECENZIJA

3 comments:
 

  SLOW ÂGE je relativno nova linija proizvoda francuskog kozmetičkog brenda VICHY. U pitanju su proizvodi za negu kože a koji deluju na znakove starenja u nastajanju. Namenjeni su svim ženama koje su izložene štetnim uticajima iz okoline i koje žele da isprave postojeće znakove starenja kože i da uspore njihovu pojavu. Najnoviji proizvod iz ove linije je dnevna krema koja po rečima proizvođača smanjuje postojeće znakove starenja na koži i usporava njihovu pojavu kako bi se očuvao mladalački izgled i blistavi, zdravi sjaj kože. "Koža je u trenutku hidrirana i zaštićena. Iz dana u dan koža je glatkija, boljeg tonusa i mladalačkog zdravog sjaja." Ova krema je namenjena za normalnu do suvu kožu, a takođe je mogu koristiti i oni sa osetljivom kožom. Njeni glavni sastojci su ekstrakt korena bajkalske kapice koja ima antioksidativno dejstvo, probiotski sastojak bifidus, kao i VICHY mineralizovana termalna voda. Sadrži zaštitni faktor SPF 30, štiti od UV zračenja i zagađenja. Ne sadrži parabene. 
  Koristim je svakodnevno nešto više od dve nedelje, tako što je ujutru nakon umivanja nanesem kao dnevnu kremu. I da, koža je zaista u trenutku hidrirana, nežna i meka na dodir, izgleda zdravije i sjajnije. To je upravo ono što očekujem i što je mojoj koži potrebno od jedne dnevne kreme, budući da mi je koža u poslednje vreme postala jako suva, i ne samo suva na dodir već se i blago peruta u T zoni. Razlog za to osim spoljašnjih faktora, jeste i to što unosim manje vode nego što je potrebno. To je nešto što pokušavam da promenim, a što mi ne ide baš lako, no ukoliko želim da sačuvam svoju kožu moram se truditi da je hidriram kako spolja tako i iznutra. U ovom prvom mi svakako pomaže ova VICHY krema. A ne zaborivamo da uz hidrataciju pruža i zaštitu od štetnih uticaja okoline i UV zračenja kome je naša koža naročito izložena tokom letnjih meseci. 
  Kada su u pitanju anti age kreme, među devojkama, odnosno mladim ženama vlada mišljenje da je još rano koristiti ovakve kreme, da im još uvek nisu potrebne. Ali zašto čekati da se pojave prvi znaci starenja kože pa tek onda delovati? Naime, stručnjaci savetuju da već sa 25 godina treba početi sa korišćenjem anti age krema, jer tada u organizmu počinje da se smanjuje produkcija kolagena i elastina, koža polako gubi sposobnost vezivanja molekula vode pa se na licu pojavljuju prvi znaci starenja. U mom slučaju, za sada još uvek nema vidljivih znakova ali ako se njihova pojava može usporiti svakako sam za upotrebu krema poput ove iz VICHY-a. 


   P.S. VICHY u apotekama ima specijalnu promociju u okviru koje se uz kupovinu VICHY nege za lice dobija na poklon torbica sa VICHY proizvodima - dezodorans + mineralne maske za hidrataciju. A na njihovoj facebook stranici je u toku foto konkurs gde možete osvojite još VICHY proizvoda.

tekst i fotografije:
Katarina Mitić

3 comments:

 
.. |