ABOUT |  PRESS  |  CONTACT                                                                                                                                   

March 15, 2019

GIVENCHY L'INTERDIT - PREĐI GRANICU I OTKRIJ UZBUDLJIVOST ZABRANJENOG!

8 comments:
 

   L'Interdit je najnoviji parfem prestižne francuske modne kuće Givenchy. Na policama parfimerija pojavio se u septembru prošle godine, i od tada je na mojoj listi želja. U moje ruke dospeo je prošlog meseca zahvaljujući timu kompanije Promands, a koja je zvanični distributer Givenchy parfema i kozmetike za našu zemlju. Znajući da mi je Givenchy omiljeni kozmetički brend, kao i da mi je ovaj parfem na wishlist-i odlučili su da mi pošalju paketić iznenađenja.

   Novi Givenchy-ev parfem me je privukao pre svega pričom koja stoji iza njegovog nastanka i porukom koju šalje. L'Interdit je nastavak priče, odnosno prvog parfema koji je 1957. godine dizajnirao osnivač ove kuće Iber De Živanši, inspirisan velikom glumicom Odri Hepbern. Parfem je prvobitno kreiran ekskluzivno za nju, a kada ju je dizajner pitao da li može da ga komercijalizuje Odrin prvi odgovor je bio: “Je vous l’interdis!”, u prevodu “Zabranjujem ti!”. Interdit, dakle, na francuskom znači zabranjeno. Parfem se ipak našao na policama i lepo prodavao širom sveta sve do devetesetih godina kada je povučen sa istih.

   U protkle dve decenije Givenchy je u više navrata  pokušao da napravi novu formulu starog klasika i na taj način ga približi mlađim generacijama. Ti su pokušaji, međutim, bili bez uspeha. Nadajmo se, a svi su izgledi da to neće biti slučaj i sa ovom novom verzijom iz 2018. L'Interdit parfem je oda smeloj ženstvenosti i poručuje da prkosite konvencijama i uživate u svojoj jedinstvenosti. Miris koji nas podseća da je odvažnost ponekad ključ slobode. Sve je dozvoljeno. Nema pravila. Pređi granicu i otkrij uzbudljivost zabranjenog! 

   Novi L'Interdit miris kreirali su poznati parfimeri Dominique Ropion, Anne Flipo i Fanny Ball. Nova muza, zaštitno lice kampanje je američka glumica Rooney Mara, koja se proslavila ulogom u filmu The Girl with the Dragon Tattoo (Muškarci koji mrze žene). Dizajn boce novog parfema je očito priznanje originalnom dizajnu iz 1957. godine. Boca je, dakle, u obliku okruglog kvadrata. Na prvi pogled deluje vrlo jednostavno, a ipak ženstveno i nežno. Bezvremena elegancija je naglašena poklopcem sa matiranom trakom na kojoj se nalazi sjajan 4G logo brenda.

    L'Interdit je igra kontrasta, ne samo u dizajnu već i u samom mirisu. Beli, cvetni miris prošaran tamnim notama. Moćan, intenzivan, zavodljiv, sofisticiran i ženstven. Pripada grupi cvetno-drvenastih mirisa. U svom sastavu ima cvet pomorandže, sambak jasmina i tuberoze. Kao kontrast tu su note pačulija i vetivera. Meni se izuzetno dopada, miris je intenzivan ali ne prejak. Generalno preferiram takve note, pre svega drvene a onda i cvetne. Ženstven je i elegantan i u isto vreme chic. Veoma je postojan, što je meni važno kod parfema. Nosim ga često otkako sam ga dobila i nema osobe koja ga nije primetila i pitala koji parfem u pitanju. Ozbiljno pretenduje da mi postane omiljeni!


fotografije: Miloš Mitić

Koji je vaš omiljeni parfem? 
Da li ste isprobale L'Interdit i kako se vama dopada?


Do narednog posta,
K.

8 comments:

 
.. |